Güncəlləmənin xeyri
Forum-Hausbau: Ihre kostenlose Bauherrenhilfe im Netz

Güncəlləmənin xeyri

Güncəlləmənin xeyri
« am: Gestern um 23:32:12 »
Çörəkbişirəm. Bəli, adi çörəkbişirəm. Kiçik bir çörək sexim var, üç nəfər işləyirik. Hər gün səhər saat dörddə işə başlayır, xəmir yoğurur, çörəkləri bişirir, müştərilərə paylayırıq. Həyatım ağır işdir, amma sevirəm. O gün də həmişəki kimi tezdən qalxdım, sexə gəldim. İşlərimizi gördük, çörəkləri çıxartdıq, payladıq. Günorta saat bir radələrində iş qurtardı.

İşçilər evə getdi. Mən sexdə oturdum, hesabatları yoxlamaq istəyirdim. Kompüteri açdım. Birdən ekranda xəta çıxdı. Proqram köhnəlmişdi, yenilənmə tələb edirdi. Əvvəllər də belə olmuşdu, həmişə özüm həll edə bilməzdim. Oğlum Elçinə zəng etdim. Dedi: “Ata, mən işdəyəm, axşam gələrəm”. Mən də gözləməli oldum.

Boş-boş kompüterdə gəzirdim. Bir ara tanış saytı açdım. Həftələr əvvəl dostum Qədir mənə göstərmişdi. O vaxt maraqlanmamışdım, amma indi vaxt var idi. Saytı açanda gördüm ki, mənim kompüterdəki proqram köhnədir, yenisi çıxıb. Ekranda yazı var idi: mostbet yeni versiya [nofollow] mövcuddur. Düşündüm, bəlkə yeniləyim. Düyməni basdım. Yenilənmə başladı.

Bir neçə dəqiqə gözlədim. Yenilənmə bitdi. Sayt açıldı. Əvvəlkindən fərqli görünürdü. Daha təmiz, daha sürətli idi. Qədirin mənə göstərdiyi oyunları tapmaq istədim. Tapdım. Slot oyunları. Qədir demişdi: “Az qoy, fırlat, bəxtin gətirər”. Mən də cəhd etmək qərarına gəldim. 10 manat qoydum. Fırlatdım.

Heç nə. Yenə fırlatdım. Bir az qazanc. 10 manat 12 manat oldu. Üçüncü dəfə fırlatdım. Ekranda üç simvol düşdü. Balans 45 manat oldu. Güldüm. Bu maraqlı idi. Dördüncü fırlatmada yenə qazandım. 45 manat 80 manat oldu. Əllərim xəmir yoğurmağa öyrəşib, titrəmirdi. Amma ürəyim bir az sürətlə döyünürdü.

Oynamağa davam etdim. mostbet yeni versiya ilə işləmək asan idi. Hər şey aydın, hər şey tez. Bir neçə oyundan sonra qazancım 150 manata çatdı. Düşündüm: “Dayan, kifayətdir”. Pulu çıxartdım. Hesabıma gəldi. O gün çörək sexində qazandığım puldan çox idi. Oturdum, düşündüm. Bu, təsadüf idi? Yoxsa şans?

Axşam Elçin gəldi. Kompüteri yoxladı, işləri qaydaya saldı. Sonra dedi: “Ata, sən bu gün nə etmisən?”. Mən danışdım. Elçin əvvəlcə güldü, sonra dedi: “Qarışma, yaxşıdı. Amma ehtiyatlı ol”. Mən dedim: “Qorxma, oğul, mən çörəkçiyəm. Əsas işim çörəkdir, bu sadəcə əyləncə”.

Həmin gündən sonra həftədə bir-iki dəfə mostbet yeni versiya ilə oynayıram. İşdən sonra, hesabatları yoxlayanda, bir az da oynayıram. Mənim üçün bu, işdən sonra dincəlmək üsuludur. Çörək sexində ağır işdir, daim ayaq üstə, daim tər içində. Axşamlar isə oturub bir az oynamaq, bəzən qazanmaq, bəzən uduzmaq – bu mənə yaxşı gəlir.

Bir gün işçim İlkin məni gördü. Dedi: “Usta, siz nə edirsiniz?”. Mən də göstərdim. İlkin də maraqlandı. İndi bəzən birlikdə oynayırıq. İlkin deyir: “Usta, siz mənə öyrədin”. Mən də öyrədirəm. Əsas qaydanı deyirəm: nə vaxt dayanacağını bil. Pulunu qoru, özünü qoru. Çörəkbişirmək də belədir: xəmirin vaxtını bilməsən, çörək yanar. Burada da eyni.

Yenilənmə mənə təkcə proqramı dəyişmədi. Mənə yeni bir maraq gətirdi. O gün kompüterdə xəta çıxmasaydı, mən yeniləməyə dəyməz, bu işə başlamazdım. İndi hər dəfə kompüteri açanda o günü xatırlayıram. Çörək sexində çörək qoxusu, xəmirin iyi, və bir də ekranda gələn qazanc. Həyatda hər şey bir-birinə bağlıdır. Mən çörək bişirirəm, insanlar yeyir, mən pul qazanıram. Bəzən də ekranda bir az əylənirəm, bir az qazanıram. Amma əsas odur ki, ayağım yerdədir. Çörəkçi üçün əsas budur. Ayağın yerdə olsa, hər şey yaxşı olar.