Mans pirmais nelielais laimests Vavada
Forum-Hausbau: Ihre kostenlose Bauherrenhilfe im Netz

« am: Heute um 11:03:39 »

Es esmu parasts cilvēks – strādāju IT jomā, ikdienā sēžu pie datora, un pēc darba bieži vien vienkārši gribas atslēgties. Kādu vakaru pirms pāris mēnešiem es nejauši uzdūros Vavada – domāju, izmēģināšu, tāpat vien, bez nopietnām domām. Nebiju nekad spēlējis online kazino, vienīgi reizēm uzmetu acis uz sporta likmēm. Bet te mani ieinteresēja spilgtais dizains un vienkāršā reģistrācija. Noliku nelielu summu, lai paskatos, kā tas strādā.

Toreiz es laimēju pavisam nelielu kopsummu – varbūt desmit eiro, bet prieks bija milzīgs. Tas nebija par naudu, bet gan par to sajūtu, ka veiksme pagriezās pret mani. Sāku interesēties vairāk, lasīt forumus, meklēt, kā citi spēlētāji dalās pieredzē. Drīz vien atradu grupu, kur cilvēki no visas Latvijas runā par savām stratēģijām un atklājumiem. Tur es pirmo reizi dzirdēju par happyjokers in latvia [nofollow] – tā saucās kopiena, kas apvienoja cilvēkus, kuri spēlē Vavada un dalās ar saviem jautrajiem brīžiem. Sākumā domāju – kaut kāds mārketings, bet paskatījos, un tur tiešām bija daudz foršu stāstu.

Viena lieta, ko es ātri sapratu: šeit nav runa tikai par laimestu lielumu. Ir cilvēki, kas uzvar simts eiro un priecājas kā bērni, ir tādi, kas nosit lielākus džekpotus, bet visvairāk paliek atmiņā emocijas. Piemēram, kāds puisis pastāstīja, ka pēc smagas darba dienas uzmeta kādu sīkumu un trāpīja bonusu, kas viņam paspilgtināja visu nedēļu. Es pats sāku spēlēt biežāk, bet vienmēr kontrolēju budžetu – noliku summu, ko nebaidos zaudēt, un nekad nepārkāpu šo robežu.

Vēlāk es uzzināju, ka happyjokers in latvia ir ne tikai forša frāze, bet īsta fanu kustība. Viņi organizē neformālas tikšanās, kur spēlētāji dalās pieredzē, stāsta par savām uzvarām un zaudējumiem, smejas par neveiksmēm. Es pats aizgāju uz vienu šādu sapulci – tas bija Rīgā omulīgā kafejnīcā. Tur satiku cilvēkus ar pavisam dažādiem stāstiem. Viens strādāja par kurjeru, cits bija uzņēmējs, trešais mācījās universitātē. Visus vienoja viena lieta: viņi spēlēja Vavada, jo tas viņiem sagādāja prieku, nevis tāpēc, ka gribēja kļūt bagāti ātri.

Es atceros vienu konkrētu vakaru. Biju noskatījies kādu video par spēļu automātiem, nolēmu iemēģināt jaunu spēli – ""Buffalo King"". Sākumā nekas īpašs, bet pēc kādiem desmit griezieniem es trāpīju nelielu kombināciju un laimēju 30 eiro. Nebija daudz, bet es jutos kā uzvarētājs. Uzreiz uzrakstīju draugam, kurš arī spēlē, un mēs abi pasmējāmies par to, cik smieklīgs ir šis prieks par mazumiņu. Draugs teica: ""Tā ir happyjokers in latvia garša – tu gaidi lielo, bet priecājies par katru sīkumu."" Un tiešām tā ir.

Protams, ne vienmēr visi stāsti ir par uzvarām. Esmu redzējis arī zaudējumus, bet cilvēki to uztver kā daļu no spēles. Galvenais noteikums, ko es pats ievēroju: nekad nespēlēt ar naudu, kuru nevar atļauties zaudēt. Un vēl svarīgi – neskriet pēc zaudējuma, nemēģināt atspēlēties uzreiz. Tie ir tipiski kļūdu avoti, par kuriem brīdina pieredzējušie spēlētāji.

Ar laiku es iemācījos, ka Vavada nav tikai veiksmes spēle, bet arī stratēģija. Es izvēlos slotus ar augstu atdeves procentu, lasu jaunākās atsauksmes, sekoju līdzi akcijām. Dažreiz izmēģinu kaut ko jaunu tikai prieka pēc. Piemēram, nesen uzmetu acis uz ""Gates of Olympus"" – neko neuzvarēju, bet grafika bija tik forša, ka nenožēloju ne mirkli.

Ko es gribu teikt nobeigumā? Vavada man kļuva par vietu, kur atpūsties no darba rutīnas. Tur ir daudz jauku cilvēku, ar kuriem var parunāt, padalīties iespaidos. Un happyjokers in latvia ir kā tāda liela ģimene, kurā ikviens ir laipni gaidīts. Varbūt kāds iebildīs, ka kazino ir kaitīgi, bet, ja tu spēlē apzināti un ar mēru, tas var sniegt patīkamu adrenalīnu un pat mazus finansiālus bonusus. Es neesmu kļuvis bagāts, bet esmu kļuvis dzīvespriecīgāks – un tas jau ir daudz vērts.

Ja gribi pamēģināt, sāc ar nelielu summu, izpēti spēles, atrodi sev tīkamu žanru. Un pats galvenais – neaizmirsti, ka spēle ir izklaide, nevis darbs. Brīdī, kad tu sāc uztvert to nopietni, prieks pazūd. Tāpēc es vienmēr atgādinu sev: es spēlēju, jo man tas patīk, nevis tāpēc, ka man tas ir vajadzīgs. Un, ja reizēm nākas zaudēt, es vienkārši pasaku ""varbūt nākamreiz"" un aizeju iedzert kafiju. Tā ir mana vienkāršā filozofija.

Kopsavilkums: esmu priecīgs, ka sācis spēlēt Vavada, iepazinis foršus cilvēkus, iemācījies kontrolēt sevi. Happyjokers in latvia man palīdzēja atrast kopā būšanas sajūtu, un lai arī es vēl neesmu laimējis lielo balvu, katrs mazais laimests ir kā dāvana. Ja tu lasi šo un domā, vai pamēģināt – saki jā, bet ar prātu. Un neaizmirsti smaidīt, pat ja griezieni nevedas. Galu galā joks ir tas, ka dzīvē svarīgākais ir process, nevis rezultāts. To es iemācījos no šīs pieredzes.